CS binnen de tijd en binnen het budget

De gemeente Rotterdam is erin geslaagd om drie achtereenvolgende jaren binnen het budget te blijven bij de bouw van Rotterdam Centraal.

Ook de bouwfase van het station binnen de voorziene tijd afgerond. Verantwoordelijk wethouder Jeannette Baljeu maakt bekend dat het project in 2013 10,6 miljoen euro binnen de begroting bleef. Vanaf 2010 is de gemeente ruim 28 miljoen binnen het budget gebleven.
Jeannette Baljeu: “In dit complexe project is er veel aandacht geweest voor de beheersing van de kosten en de risico’s. We hebben nauw samengewerkt met alle partijen: ProRail, NS en alle aannemers die hebben meegebouwd. Er is met de ‘winkel open’ gebouwd op een zeer klein grondoppervlakte. Ik ben heel trots op het resultaat. Rotterdam Centraal is een echte blikvanger geworden voor de stad.”
De gemeente is bij de bouw van het station verantwoordelijk voor de bouw van de stationshal, de Weenatunnel, de ondergrondse fietsenstalling en de buitenruimte, daar is in 2011 bij de kredietvaststelling € 338,8 miljoen euro voor begroot. Het totale budget van Rotterdam Centraal is meer dan 600 miljoen euro. 
Opening
Op 13 maart zal de feestelijke officiële opening van het station zijn. De opening wordt een bijzondere gebeurtenis met een Rotterdams tintje. Ondermeer het ‘Rotterdams Philharmonisch Orkest’, ‘Conny Janssen danst’, ‘Codarts’ en ‘Mothership’ zullen het openingsprogramma creatief invullen. In de dagen rondom de opening is er voldoende te doen op en rond het station.
Bron: Rotterdam.nl