Gemeente verwijdert fietswrakken achter Centraal Station

Op maandag 3 maart verwijdert de gemeente fietswrakken en weesfietsen uit de fietsenstalling aan de Noordzijde van het Centraal Station.

Met deze actie wordt het Proveniersplein, de kop van de Spoorsingel en het onbewaakte deel van de fietsflat opgeschoond. Het is namelijk niet de bedoeling dat mensen hun weesfiets of fietswrak wekenlang achter elkaar laten staan.
Fietswrakken en weesfietsen
Een fiets is een ‘fietswrak’ als er één of meerdere onderdelen ontbreken, kapot en/of verbogen zijn of als er aanwijzingen zijn dat een fiets verwaarloosd is, bijvoorbeeld een ernstig roestige fiets. Fietswrakken worden door stadswachten van een waarschuwingsticker voorzien. De eigenaar heeft dan een week de tijd om de fiets van straat te halen of deze weer in rijvaardige staat te brengen. Gebeurt dit niet binnen een week dan wordt de fiets verwijderd en naar Fietspunt gebracht. Een weesfiets wordt weggehaald als de fiets minimaal 4 weken niet gebruikt is. Ook deze fietsen krijgen een waarschuwingssticker en worden na vier weken naar fietspunt gebracht.

Fietspunt
Alle gevonden fietsen worden naar één centraal punt gebracht: het Fietspunt. Mensen die hun tweewieler kwijt zijn, kunnen op de website kijken of hun fiets daar is beland. Zij kunnen ‘m ophalen tegen betaling van de verwijderkosten van €50,-. Het Fietspunt is gevestigd aan de Schuttevaerweg 150 (ingang Industrieweg 1). 
Foto: Bart Maat