Corporaties investeren 60 miljoen extra in Zuid

De Rotterdamse corporaties investeren de komende jaren 60 miljoen euro extra in Rotterdam Zuid. Dat is bovenop de totale investering van 400 miljoen euro die ze al eerder hebben toegezegd. Woonstad Rotterdam, Woonbron, Havensteder en Vestia hebben zich, samen met de gemeente Rotterdam, ingespannen om via de verhuurderheffing extra geld vrij te maken voor investeringen in Rotterdam Zuid. Dit is gebeurd op basis van concrete plannen en projecten binnen het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. 

Werkplekken
Door de goede lokale samenwerking en met ondersteuning van de vijf partijen uit de wooncoalitie is dit gelukt. De investeringen leiden naast aantrekkelijkere woningen, tot meer werk en stageplekken voor mensen van Zuid. Op jaarbasis komen naar verwachting 250 werkplekken vrij voor mensen met een uitkering en stageplekken voor jongeren die een vakopleiding volgen.
Focuswijken
In het afgelopen jaar heeft de gemeente in totaal 140 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het transformeren van het gebied rondom Zuidplein en Ahoy tot het Hart van Zuid, en op Varkenoord de sportcampus Rotterdam te realiseren. Daarnaast is er zo’n 18 miljoen euro aan gemeentelijke middelen beschikbaar om de komende jaren de woon- en leefomgeving van de zeven focuswijken te verbeteren.
Foto: NPRZ