Vooral wantrouwen en eigen belang binnen PvdA-Feijenoord

PvdA-raadsleden in de deelgemeente Feijenoord wantrouwen vooral elkaar en hebben vooral oog voor de 1200 euro en onkostenvergoeding die ze ontvangen voor de werkzaamheden. Dit staat in een uitgelekte interne PvdA-rapport, dat in handen is van persbureau ANP.

Voorafgaand aan het BING rapport dat enkele maanden geleden verscheen, verzocht de voorzitter van de PvdA Rotterdam, Rob de Werd, twee partijprominenten om een onderzoek uit te voeren naar de PvdA fractie in de deelgemeente Feijenoord op basis van signalen in de media.
Het rapport opgesteld door de twee PvdA prominenten, Annie Brouwer-Korf en Wim Cornelis is vernietigend over de fractie. Zo spreekt het rapport over de slechte kennis van de partijregels en het reglement van orde van gemeenteraadsvergaderingen. 
Wantrouwen
‘’De leden van de fractie zijn allemaal individuen met een eigen ‘toko’. Er is geen sprake van teamvorming en een gezamenlijk gevoel een eenheid te moeten uitstralen.”
Vergoeding 
Ook over de vergoedingen viel het nodige te zeggen. “Voor veel fractieleden is de vergoeding van het raadslidmaatschap geen onbelangrijke zaak. Het is een substantieel deel van hun maandelijks inkomen geworden.” “Er wordt relatief veel gepraat over het verkrijgen van een baan”. 
Cursus
Om de situatie binnen de PvdA-afdeling te verbeteren, bevelen Brouwer-Korf en Cornelis aan om de zittingstermijn van raadsleden op maximaal twee periodes te houden, bij uitzondering drie. Ook moet de kennis over de waarden van de Partij van de Arbeid en de politiek in het algemeen onder de PvdA-deelraadsleden worden vergroot. ,,Nieuwe raadsleden dienen een cursus te volgen.” Ook moeten onderlinge spanningen bespreekbaar worden gemaakt.
Consequenties
De voorzitter van de PvdA Rotterdam, Rob de Werd laat in een reactie weten. “Ik heb twee PvdA-zwaargewichten, Annie Brouwer-Korf en Wim Cornelis, destijds gevraagd dit onderzoek uit te voeren. Het rapport ‘Koers houden in roerige tijden’ werd onlangs gepubliceerd en is zeer kritisch. De signalen zijn uiterst serieus genomen en opgepakt. Met de betrokkenen zijn gesprekken gevoerd, de bevindingen zijn meerdere malen besproken met de leden in Feijenoord en het heeft consequenties gehad voor de selectie van nieuwe PvdA vertegenwoordigers. Verder wordt de zittende fractie in Feijenoord tot op de dag van vandaag gecoacht door Cornelis en Brouwer-Korf.”
Na de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart maken de deelgemeenten plaats voor gebiedscommissies. In plaats van 1200 euro wordt de raadsvergoeding teruggebracht naar 500 euro.