Opstelten bezoekt terrein Shell in Moerdijk

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) brengt woensdag om 14.30 uur een bezoek aan het terrein van Shell in Moerdijk. Dat meldt zijn woordvoerder. De minister zal zich ter plekke laten informeren over de explosies en de brand die de afgelopen nacht woedden op het industrieterrein.

“Hoe dat bezoek er precies uit gaat zien, wordt ter plekke door de veiligheidsregio bepaald. Dit in verband met de veiligheid”, aldus de zegsman. Na het bezoek aan Shell rijdt Opstelten in het gezelschap van onder anderen burgemeester Jac Klijs naar het gemeentehuis.
Daar neemt de minister het eerste exemplaar van een boek over de brand bij Chemie-Pack begin 2011 en de nasleep daarvan in ontvangst. “De bijeenkomst is bedoeld voor genodigden en de pers. Zij kunnen vragen stellen en Opstelten zal nog een kort verhaal houden”, zegt de woordvoerder.
Over de aanwezigheid van Opstelten en de presentatie van het boek was woensdagochtend onduidelijkheid ontstaan vanwege de brand die dinsdagavond uitbrak. De gemeente besloot echter dat het bezoek gewoon kon doorgaan.
“Je wilt een dag voor de presentatie van zo’n boek natuurlijk niet nog een brand hebben om te laten zien dat alle oefeningen hun vruchten hebben afgeworpen en dat we van de lessen hebben geleerd, maar zo is het wel”, aldus Klijs op een persconferentie woensdagochtend.
Door: Novum