Mishandelaar vrij door blunder politie

Een overvaller die het juweliersechtpaar Hes in 2009 zwaar mishandelde en beroofde is op vrije voeten. Advocaat Bob Kaarls zegt dat er cruciale beelden van de overval kwijt zijn, waardoor Justitie de mishandelaar niet langer kunnen vasthouden.

Op 30 juli 2009 liepen drie mannen de juwelierszaak van Hes binnen in Rotterdam. Ze overvielen de winkel en vielen het echtpaar aan. Henk Hes hield 27 hechtingen en een scheef rechteroog over aan de mishandeling. Zijn vrouw Kitty werd ernstiger toegetakeld door de mannen. De overvallers sprongen op haar rug, waardoor deze brak.

Bewijsmateriaal kwijt
De overvallers zitten al vijf jaar vast voor de vreselijke overval. Woensdag mocht overvaller Pavels G. echter vertrekken, terwijl hij zijn straf nog niet had uitgezeten. Volgens Bob Kaarls, de advocaat van G., zijn er cruciale camerabeelden van getuigenverklaringen verdwenen. De advocaat vroeg de beelden op voor verder onderzoek waarna bleek dat de politie ze niet meer in handen had. Dankzij het verdwijnen van dit bewijsmateriaal mocht G. de gevangenis verlaten, aldus Kaarls. 
‘Straks kom ik hem tegen’
Juweliersvrouw Kitty is ontdaan van het nieuws. Het stel staat nog steeds onder behandeling van specialisten vanwege de gewelddadige overval. “Wat een blunder van de politie”, zegt Kitty tegen het AD. “Hij woonde hier vlakbij, straks kom ik hem tegen.”
Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen G. en eist tien jaar celstraf. Ze zijn niet blij dat G. weer op vrije voeten is. “Hij heeft zich wat ons betreft schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag. Tien jaar is daarvoor een passende straf.” 
Foto: politie.nl