Verboden festival op boot in Rotterdam

Het dancefestival The Waterline dat van de gemeente De Bilt en de rechter niet door mocht gaan, is op een boot in Rotterdam gehouden. Dat heeft organisator Full Moon bekendgemaakt. Het evenement vond zaterdag van 15.00 tot 03.00 uur plaats op een ‘exclusief partyschip’.

Het feest was door de gemeente op straffe van een dwangsom van honderdduizend euro verboden, omdat de organisatie geen vergunning had aangevraagd. De rechtbank in Utrecht stelde de gemeente daarin vrijdag in het gelijk.
De Bilt hoorde pas dinsdag van het festival terwijl voor dergelijke evenementen een halfjaar van tevoren een vergunning moet worden aangevraagd. Full Moon stelde dat een vergunning niet nodig was, omdat het ging om een besloten feest.
De organisatie besloot de uitspraak echter te respecteren en het feest te verplaatsen naar een andere locatie. De 1500 bezoekers die werden verwacht hadden de mogelijkheid om naar Rotterdam te komen, hun kaartje in te wisselen voor een ander festival van Full Moon of hun geld terug te krijgen.
Door: Novum