Identiteit relschoppers bekerfinale Kuip bekend

De Rotterdamse politie heeft zes Ajax-supporters geïdentificeerd die zich vorige maand tijdens de bekerfinale tussen de Amsterdamse club en PEC Zwolle hebben misdragen. Een team heeft urenlang beelden bekeken van de wedstrijd in de Kuip.

De Ajax-supporters gooiden op 21 april meerdere keren vuurwerk op het veld, waardoor de wedstrijd tijdelijk moest worden stilgelegd. Ook vernielden ze stoeltjes en toiletten. Hun club werd door de Zwolse club vernederd met een eindstand van 5-1.
Rond de wedstrijd werden al 36 supporters aangehouden. Meteen na de finale begon een team van de Rotterdamse politie met het identificeren van meer mensen die zich schuldig maakten aan openlijk geweld.
Dossiers
De dossiers van de zes geïdentificeerde verdachten zijn aan de politie in Amsterdam gegeven. Ook de dossiers van zeven onbekende verdachten zijn overgedragen, in de hoop dat de Amsterdamse collega’s ze herkennen. Mocht dat niet zo zijn, dan worden de foto’s mogelijk openbaar gemaakt.
De Rotterdamse politie is nog niet klaar met het bestuderen van de beelden en kondigt aan nog meer verdachten aan te leveren.
Door: Novum