WK voetbal op scherm Rotterdam Centraal 

De wedstrijden van het Nederlands Elftal tijdens het komende WK voetbal zijn opnieuw te volgen op een aantal grote NS-stations. Dat heeft de vervoerder maandag bekendgemaakt. Supporters die tijdens de duels op reis zijn hoeven zo niets te missen.

De verrichtingen van Oranje zijn onder meer te volgen op grote schermen op Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Amsterdam Zuid. Ook de halve finale en de finale worden uitgezonden.
Tijdens vorige grote voetbaltoernooien stonden er ook al schermen op de stations. Volgens een woordvoerder zijn ze op verzoek weer teruggekomen. “Het speelt onder de reizigers. De mensen zijn er toch mee bezig.”
De NS geeft de komende weken ook bij een aantal winkels op stations ‘Wilhelmusjes’ weg met daarop tekstregels uit het Wilhelmus. De vervoerder hoopt zo de kennis van het volkslied wat op te krikken. Uit onderzoek van de NS blijkt dat veertig procent van de Nederlanders het eerste couplet niet kent, terwijl driekwart het wel belangrijk vindt dat het Wilhelmus bekend is.
Door: Novum