Lancering Erasmus Centre for Entrepreneurship

Tijdens de eerste editie van het Erasmus Entrepreneurship Congress op donderdag 10 oktober 2013 wordt het Erasmus Centre for Entrepeneurship (ECE) officieel gelanceerd. Het ECE is een nieuw expertisecentrum op het gebied van ondernemerschap. Daarmee past het centrum in de traditie van de Erasmus Universiteit Rotterdam, die honderd jaar geleden door Rotterdamse ondernemers werd opgericht.

Het ECE helpt ondernemers eigen capaciteiten te ontwikkelen en beter te benutten door de praktijk en de academische wereld te bundelen. Het in kaart brengen van ondernemerschap (onderzoek), het aanleren van nieuwe vaardigheden (onderwijs) en diensten voor de start, groei en de vernieuwing van bedrijven (diensten) zijn de kernactiviteiten van het expertisecentrum. Met drie hoogleraren, drie masterprogramma’s en twee minorvakken, zestien bachelor vakken, postacademisch onderwijs en ruim dertig onderzoekers zorgt het ECE voor een stevige verankering van ondernemerschap in het onderwijs en onderzoek van de Erasmus Universiteit. Voorbeelden van activiteiten zijn de collegereeks voor ondernemers, Get in the Ring en Get Started. 
Het ECE is geïnitieerd vanuit de Rotterdam School of Management (RSM), Erasmus School of Economics (ESE) en het Erasmus Medisch Centrum.
Bron: EUR.nl