Zes nieuwe Polare-winkels overgenomen

Zes vestigingen van de failliete boekwinkelketen Polare hebben een nieuwe eigenaar. Een samenwerkingsverband van ondernemers in de boekenbranche en managers van de vestigingen, genaamd het Kwaliteitsboekhandelaren Collectief, neemt de winkels over. Het gaat om de winkels in Almere, Den Bosch, Groningen, Leeuwarden en Maastricht, zo maakte het initiatief donderdag bekend.

Twee van de overgenomen boekhandelaren zullen verdergaan onder de naam die ze hadden voordat ze werden omgevormd tot Polare. De winkel in Den Bosch krijgt weer de naam Adr. Heinen, terwijl boven de deur van de Maastrichtse vestiging weer de naam Dominicanen verschijnt, zo meldt handelarencollectief.
De vestigingen in het centrum van Groningen en Leeuwarden – voorheen bekend als Scholtens en De Tille – gaan verder onder de naam Van der Velde Boeken. Van der Velde is eigendom van Libris en heeft nu al winkels in Leeuwarden, Sneek, Drachten en Groningen. De winkel in Almere maakt een doorstart als Stumpel.
Naast het opkopen van de zes vestigingen is het Kwaliteitsboekhandelaren Collectief nog in gesprek met de curator over de eventuele koop van de vestigingen in Den Haag, Leiden, Nijmegen en Utrecht. Daar moet in veel gevallen ook nog een akkoord worden bereikt met de verhuurders van de bedrijfspanden.
Het handelarencollectief is opgericht door Ad Peek, eigenaar van twee Van der Velde-winkels, en Fabian Paagman, die de gelijknamige boekhandel in Den Haag bezit. Ook Libris-directeur Caroline Damwijk is initiatiefnemer.
Door: Novum