Doorstart Free Record Shop peperduur

Entertainmentketen Free Record Shop heeft na zijn doorstart in juli van vorig jaar een verlies van meer dan drie miljoen euro geleden. Dat ontdekte nu.nl maandag in het vorige week gepubliceerde faillissementsverslag van het bedrijf.

De verliezen zijn het gevolg van de ‘gebrekkige bevoorrading’ van de winkels, aldus de curator. Het succes van een detailhandelaar zoals Free Record Shop ‘staat of valt’ echter met het assortiment in de winkels, zo oordeelt de curator.
Door de gebrekkige voorraad kwam de verkoop van het bedrijf na de doorstart eigenlijk geen moment op gang. De omzet tussen de doorstart en het tweede faillissement in maart van dit jaar zodoende steken op 10,8 miljoen euro.
Dat de winkelketen er niet in slaagde voldoende cd’s en dvd’s op de planken te krijgen, kwam vooral doordat het bedrijf er niet in slaagde afspraken te maken met leveranciers. De nieuwe eigenaren van Free Record Shop rekenden er bij de doorstart op dat leveranciers tegen ‘de gebruikelijke betalingscondities en betalingstermijnen’ zouden rekenen, maar dat bleek niet het geval.
Free Record Shop, een bedrijf van Hans van Breukhoven, ging in mei vorig jaar failliet. Op dat moment had het concern ruim 140 winkels in Nederland en Belgiƫ. Twee maanden later maakte de keten een doorstart met behulp van het kapitaal van investeringsmaatschappij Procures en werd de keten flink afgeslankt.
Na het tweede bankroet in maart 2014 werd Free Record Shop nogmaals overgenomen, dit keer door budgetboekenketen Boekenvoordeel. In totaal werd 115 duizend euro betaald voor de resterende zestien winkels, zo blijkt uit het faillissementsverslag.
Door: Novum