Per 2015 in hele stad nieuwe parkeerautomaten

Op 23 januari stemde de Rotterdamse gemeenteraad in met het voorstel om in 2014 tot maximaal 600 kentekenparkeerautomaten te plaatsen.

In eerste instantie worden er 550 automaten besteld, er is indien nodig de mogelijkheid om daarna nog 50 automaten bij te bestellen. De uitrol van de nieuwe parkeerautomaten start in mei. Op dit moment staan de parkeerautomaten alleen nog in het Oude Noorden. 
Chipknip
Wanneer de uitrol in mei start is het niet meer mogelijk om op de nieuwe kentekenparkeerautomaten met de chipknip te betalen. Op 1 januari 2015 staan in heel Rotterdam nieuwe automaten en is het nergens meer mogelijk om met de chipknip te betalen.
 
Geen hogere tarieven
In een eerder voorstel waren 350 automaten opgenomen. De parkeertarieven worden uitdrukkelijk niet verhoogd om de kosten voor de extra automaten te betalen. Na gesprekken met winkeliers tijdens de proef met het kentekenparkeren in het Oude Noorden heeft wethouder Jeannette Baljeu een voorstel gedaan om 250 extra parkeerautomaten aan te schaffen. De maximale loopafstand in winkelstraten en rondom publiekstrekkers is bij de nieuwe automaten maximaal 75 meter. Eén op de drie parkeertransacties in Rotterdam wordt via 06-parkeren betaald. Bij het kentekenparkeren hoeven parkeerders niet terug naar hun auto, zij registeren hun kenteken digitaal via een parkeerapp of met een sms of telefoontje.
Mobiele (betaal)apps
Er wordt nog door de gemeente onderzocht of er kan worden aangesloten bij bestaande mobiele applicaties waardoor parkeerders de dichtsbijzijnde parkeerautomaat makkelijk kunnen vinden. De gemeente stelt de data waar de parkeerautomaten komen te staan beschikbaar zodat marktpartijen die ook kunnen gebruiken in apps. De gemeenteraad heeft ook gevraagd om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een gratis betaalapp en het achteraf betalen van het parkeergeld.