Waterplein genomineerd voor innovatieprijs

Het waterplein Benthemplein in Rotterdam-Noord is genomineerd voor de Waterinnovatieprijs 2013.Dit werd donderdag 14 november bekend. De Waterinnovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Unie van Waterschappen. Het Benthemplein wordt gerealiseerd in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Het hoogheemraadschap heeft het plein ingezonden in de categorie ‘Droge voeten’. De winnaars worden op dinsdag 10 december bekend gemaakt in Fort Voordorp te Groenekan. Dat is een kleine week na de feestelijke opening van het plein door deltacommissaris Wim Kuijken, hoogheemraad Chris van der Velden en wethouder Alexandra van Huffelen, op woensdag 4 december.

Waterplein
Het waterplein Benthemplein is hét internationale voorbeeldproject en trekt aandacht van over de hele wereld. Als onderdeel van de Rotterdamse klimaataanpak en watermanagement trekt het jaarlijks enkele tientallen internationale delegaties van bijvoorbeeld overheden en media.
Animatie over het waterplein

Opening bouw

Waterinnovatieprijs
De Waterinnovatieprijs wordt jaarlijks in vier categorieën uitgereikt aan het meest vernieuwende idee of baanbrekende initiatief dat toepasbaar is binnen de taken en verantwoordelijkheden van de waterschappen. Daar draagt de gemeente Rotterdam natuurlijk graag aan bij.
Bekijk de webcam op het Benthemplein