Opening ondergrondse fietsenstalling stationsplein

Op maandag 18 november wordt de nieuwe ondergrondse fietsenstalling Stationsplein geopend. Deze ruime en kleurrijke fietsenstalling biedt ruimte aan 5.190 fietsplekken, waarvan 1.430 betaalde bewaakte plekken. Vanuit de nieuwe ondergrondse fietsenstalling is er een directe verbinding met het metrostation Rotterdam Centraal en de OV-terminal.

Om het gebied rondom het station overzichtelijk te houden en voetgangers ruim baan te bieden, is de fietsenstalling ondergronds gebouwd. Fietsers kunnen hun fiets gratis stallen in het hart van het stationsgebied, op korte loopafstand van de OV-terminal en bus-, tram- en metrohaltes. De stalling is een ontwerp van architect Maarten Struijs. Kenmerkend voor zijn werk is het kleurgebruik, dat aansluit op de kleuren van het metrostation. Het plafond, de kolommen en de wanden zijn parelwit. De vloer van de hoofdroute is rood, terwijl voor de gangen met de fietsenrekken de kleuren paars, blauw, groen, geel en oranje gebruikt zijn. Naast de kleuren van de paden, heeft elk pad een nummer en de handvatten van de fietsenrekken hebben één van de zes kleuren. Hierdoor is de fiets gemakkelijk terug te vinden.
Sensoren
Om voldoende plek voor iedereen te garanderen, mogen de fietsers de onbewaakte stalling niet als een fietsopslag gebruiken. De stalling heeft sensoren, die bijhouden hoe lang een fiets wordt gestald. De fiets wordt weggehaald als de termijn is overschreden.
Opheffing fietszones centrumzijde
Alle bovengrondse fietszones aan de centrumzijde worden met ingang van 18 november opgeheven. Het gaat om de fietsparkeerzones: Conradstraat, Delftseplein, Weena Point, boven Weena-tunnel en op het Kruisplein. Om deze fietsparkeerzones zijn hekken geplaatst. Deze gaan op 18 november op slot. Staat uw fiets er dan nog, dan helpen op 18 en 19 november stewards u bij het ophalen van uw fiets. Zij zijn op deze dagen tussen 7.00 en 22.00 uur aanwezig. Op 20 november start de ontruiming van de fietszones. Achtergebleven fietsen worden afgevoerd naar Fietspunt. 
Voor tarieven klik hier