Eerste Nederlandse restaurant met poké bowls in Rotterdam

Foto: Poké Bowl

De Hawaïaanse poké bowl verovert sinds kort Nederland. Liefhebbers van het gerecht kunnen hun hart nu ook ophalen bij het onlangs geopende restaurant Poké Bowl in Rotterdam. Het is de eerste eetgelegenheid in ons land die het gerecht serveert.

De populaire poké (je zegt ‘po-keej’) heeft iets weg van tartaar gemaakt van vis en Peruaanse ceviche. Van oorsprong werd de rauwe vis, in de meeste gevallen tonijn en zalm, op smaak gebracht door een paar smaakmakers, zoals de inheemse kukuinoten en limu, een soort alg. Inmiddels zijn de invloeden van Japanse en Aziatische migranten op de Hawaiiaanse snack duidelijk zichtbaar door de basisingrediënten als lente-uitjes, zeewier,

Almost!!! #pokebowl #poke #pokebowlrotterdam #tuna #salad #hawaiian #japanese #food #foodie

A photo posted by Pokebowlrotterdam (@pokebowlrotterdam) on

Poké bowl is de veramerikaanste versie van poké. Hierbij wordt de vis geserveerd met rijst en ingrediënten die bij het gerecht passen, zoals tofu, sojabonen en chilipeper en dressing.

Wie het gerecht wil proeven in Rotterdam hoeft niet te rekenen op een vooraf samengestelde poké bowl. In plaats daarvan mag je een eigen variant samenstellen. Hoe dat werkt? Je begint met de keuze voor de basis, zoals sla of rijst. Vervolgens kan je kiezen uit talloze toppings, zoals tonijn, gegrilde kip, avocado en surimisticks. Dan zijn we aangekomen bij de dressings, gevolgd door een afsluitende topping, als bijvoorbeeld mango, Spaanse pepers en geraspte kokos.

Voor een gemiddeld poké bowl moet je bij het gelijknamige restaurant 8,50 euro aftikken.

Lees ook: