Polare (Donner) krijgt geen boeken meer van leverancier

Boekenwinkel Polare krijgt geen boeken meer van het Centraal Boekhuis, dat de leveringen eenzijdig heeft opgezegd. Dat heeft een woordvoerder van Polare maandag gezegd. Polare is ontstaan uit een fusie tussen Donner/Selexyz en De Slegte.

Of dat komt door een betalingsachterstand kon de woordvoerder niet bevestigen. Het Centraal Boekhuis wil ‘geen mededelingen over individuele klanten doen’.
Zo snel mogelijk uit deze impasse
Volgens Polare voeren de partijen maandagmiddag gesprekken. “Er wordt alles aan gedaan om zo snel mogelijk uit deze impasse te komen”, aldus de woordvoerder. “In de retailwereld, en dan vooral de uitgeverswereld zijn de afgelopen tijd rake klappen gevallen.”
Vorig jaar fuseerden De Slegte en het failliete Selexyz tot Polare nadat investeringsmaatschappij Procures de boekenwinkels in handen kreeg. Sindsdien probeert Polare weer winstgevend te worden met een reorganisatie waarbij 54 arbeidsplaatsen verdwijnen. De woordvoerder benadrukt dat de reorganisatie nog steeds aan de gang is. In Rotterdam is de keten gevestigd op de Lijnbaan.
Foto: CC-BY-2.0-FaceMePLS 
Door: Novum