VVD komt met ervaren Rotterdamse lijst

De leden van de VVD Rotterdam hebben de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 gekozen. Het stadsbestuur zal ook de komende jaren moeilijke beslissingen moeten nemen gezien de bezuinigingen die door zullen gaan en door de taken die vanuit de deelgemeenten naar de stad komen. De VVD Rotterdam kiest daarom voor ervaring uit de huidige fractie en nieuwe namen van Rotterdammers met ervaring uit de deelgemeenten. Lijsttrekker Jeannette Baljeu: “De VVD kiest voor Rotterdammers, mensen die zich al hebben ingezet voor de stad, hun eigen deelgemeente of binnen het bedrijfsleven.”

Nummer twee op de lijst is Antoinette Laan (Wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur). Zij is de afgelopen jaren bezig geweest om de Rotterdammer mogelijkheden te geven te bewegen en van cultuur te genieten, juist ook in de wijken. Fractievoorzitter Maarten van de Donk staat op drie en raadslid Jan-Willem Verheij op vier. Beiden hebben in de afgelopen periode bijgedragen aan minder overheidsbemoeienis in Rotterdam.
Uit de deelgemeenten zijn in de top tien vertegenwoordigd Noord (Simon Becker), Hillegersberg – Schiebroek (Christelle van den Berg), Delfshaven (Pascal Lansink) en Overschie (Hannagnes Faber). Ook het bedrijfsleven is vertegenwoordigd, met Deltalinqs-medewerker Jasper Nagtegaal op twaalf. Een mooie mix van Rotterdammers die alle vraagstukken van de stad kennen. Raadslid George van Gent heeft al eerder aangegeven na vijftien jaar de politiek vaarwel te zeggen. Hij is de lijstduwer.
Vrouwen
De VVD Rotterdam scoort ook goed in de balans mannen en vrouwen. “Het blijkt bij ons helemaal niet moeilijk om goede, ambitieuze vrouwen te vinden. Er zijn gelukkig veel vrouwen die zich graag voor Rotterdam inzetten. Juist die betrokkenheid bij de stad waar je woont is erg belangrijk” aldus Baljeu.
Verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van de VVD Rotterdam wordt maandag bekend gemaakt.
Foto: VVD Rotterdam