Wijkagent zoekt op unieke manier contact met wijkgenoten

Foto: Martijn Goppel

Martijn Goppel, een wijkagent in Beuningen, vindt het belangrijk om te weten wat er in zijn wijk afspeelt. Hij heeft daarom besloten om regelmatig bij mensen aan te bellen met het verzoek om samen te gaan lunchen. Dat meldt Beuningen.nieuws.nl.

Een collega uit Rotterdam, Wilco Berenschot, kwam een tijd geleden op het idee ‘Agent bijt hond’, dat is geïnspireerd op het televisieprogramma Man bijt hond; de wijkagent belt ergens aan met de vraag of hij zijn boterhammen daar mag opeten. De gesprekken aan de keukentafel zijn erg waardevol voor hem.

In navolging van Wilco, trok Martijn donderdag ook de stoute schoenen aan. Hij belandde met zijn boterhammetjes bij een ouder echtpaar in Beuningen. Toevallig waren hun kleinkinderen ook aanwezig in de woning. Zij gingen in de schoolpauze even naar opa en oma om te lunchen. Waarom hij juist daar heenging? Omdat hij daar langsreed toen hij trek kreeg. Nadat hij gastvrij werd ontvangen, sprak hij onder het genot van een heerlijke kopje koffie, en uiteraard een boterham, over van alles en nog wat.

De spontane ontmoeting viel bij de wijkagent goed in de smaak. Hij is daarom van plan om vaker op de bonnefooi bij mensen aan te bellen.

 

Reacties