Welke camera je ook koopt, bij Kamera-Express staan we voor je klaar!

De laatste tijd zien én merken we bij Kamera-Express dat steeds meer mensen de fotocamera erbij pakken om de mooiste foto’s in de natuur te schieten. Dit komt mede door het grote succes van Het Perfecte Plaatje en de grote opkomst bij fotocursussen door het hele land.

Tegenwoordig kun je kiezen uit veel verschillende camera’s. Kamera-Express zet de verschillen voor je op een rijtje. Hierdoor maak jij de juiste keuze! Mocht je meer advies willen, dan kan je altijd langskomen in één van onze winkels!

De spiegelreflexcamera, voor beginners tot experts

Om mee te beginnen mag de oude, maar vertrouwde spiegelreflexcamera niet ontbreken. Deze camera’s zijn er in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid. Daarnaast is in het segment van de spiegelreflexcamera’s veel keuze voor beginners, gevorderden en zelfs experts.

Een spiegelreflexcamera is een camera met verwisselbare lens en spiegelsysteem. Daarmee kijk je door de lens naar je onderwerp. Het grote voordeel van een spiegelreflexcamera, ten opzichte van bijvoorbeeld systeemcamera’s, is de grote verscheidenheid aan extra opties. Of het nou een Nikon of Canon is, iedere spiegelreflexcamera is helemaal naar eigen smaak samen te stellen.

De systeemcamera, de opvolger van de spiegelreflex?

Hierboven al even genoemd, maar een ander soort camera dat tegenwoordig steeds meer in opkomst is, is de systeemcamera. We krijgen vaak de vraag, “Wat is het verschil tussen de spiegelreflex- en de systeemcamera?”. Het grootste verschil tussen beide is dat er geen spiegel in het mechanisme zit bij de systeemcamera. Hierdoor zijn deze camera’s een stuk lichter. Daarnaast zijn systeemcamera’s over het algemeen een stuk kleiner. Deze twee gecombineerd zorgen ervoor dat systeemcamera’s een stuk prettiger zijn om vast te houden én makkelijker mee te nemen zijn.

Wij krijgen ook vaak vragen hoe het zit met de kwaliteit van de foto’s die je kan maken met een systeemcamera. Dit was vroeger namelijk een groot punt om toch te kiezen voor een spiegelreflexcamera. Tegenwoordig is het echter zo dat de kwaliteit van de camera’s nagenoeg hetzelfde zijn, waarbij je met systeemcamera’s sneller foto’s kunt maken.

De belangrijkste overweging die gemaakt moet worden bij de aanschaf van een systeemcamera is het feit dat het segment nog volop in ontwikkeling is. Waar het aanbod van accessoires voor spiegelreflexcamera’s onwijs groot is, valt voor de systeemcamera nog veel winst te behalen op dit vlak. Zo is het aanbod aan accessoires en objectieven voor systeemcamera’s op dit moment nog altijd een stuk kleiner.

De perfecte camera voor vakantiefoto’s, de compactcamera

Wij vinden het belangrijk om er voor iedere camera fanaat te zijn, daarom hebben we naast high-end camera’s als spiegelreflex- en systeemcamera’s ook diverse compactcamera’s. Deze camera’s zijn gemakkelijk te bedienen en met name geschikt voor op vakantie. Dankzij het eenvoudig te bedienen scherm kan iedereen met gemak leuke kiekjes schieten. Daarnaast zijn dit écht lichtgewicht camera’s die gemakkelijk in ieder tasje passen. De prijs van de compactcamera ligt een stuk lager dan bovenstaande camera’s. Door de jaren heen zijn compactcamera’s van meer mogelijkheden voorzien, wat de kwaliteit van de foto’s zeker ten goede komt.

Laat oude tijden herleven met de polaroid camera!

De laatste soort camera, is een camera die weer helemaal terug is van weggeweest. Dit is de polaroid camera, oftewel de instant camera. Dit was de eerste camera die het mogelijk maakte om direct foto’s af te drukken, zonder dat je hoefde te wachten op het ontwikkelen van fotorolletjes. Echter raakte door digitale fotografie instant fotografie uit de mode. Tegenwoordig is instant fotografie weer helemaal ‘in’ en zien we dat er massaal instant of polaroid camera’s worden gekocht.

Welke camera je ook koopt, bij Kamera-Express staan we voor je klaar om samen met jou de ideale camera uit te kiezen!