Wat maakt een goede kapper?

Foto: Pexels

De kapper is een speciaal ras. Een professionele haarstylist is op de hoogte van de laatste trends op het gebied van haarstyling, is creatief, weet een persoonlijke band te bouwen met zijn klanten en heeft bovenal een liefde, passie en toewijding voor het vak. Heb jij altijd al een passie gehad voor haarstyling en denk jij het in je te hebben om een kwaliteitskapper te worden? Dan zijn hier de belangrijkste aspecten die jouw haarkunst naar een hoger niveau zullen tillen.

Kennis van haar

Het is vanzelfsprekend van vitaal belang dat een professionele kapper veel kennis moet hebben over het knippen van haar en alles dat daar mee te maken heeft. Op deze manier kan de haararchitect een wijs oordeel vellen over het haar van zijn klanten. Een kapper gebruikt zijn kennis en ervaring om een klant te adviseren en zal dus niet automatisch ingaan op het verzoek van de klant. Een professionele kapper zal niet bang zijn om het knippen te weigeren als de klant vraagt om een slecht kapsel. Een kapper die verstand heeft van zaken zal in plaats daarvan een alternatief kapsel aanbieden dat het beste staat bij de individuele klant.

Creativiteit aan het roer

In de kapperswereld staat creativiteit centraal. Het is daarom belangrijk dat professionele kappers altijd op de hoogte zijn van de laatste trends en er niet voor terug zullen deinzen om iets nieuws te proberen. Door altijd op zoek te zijn naar nieuwe mogelijkheden, verlegt de kapper zijn grenzen en heeft hij alle vrijheid om zijn creativiteit te uiten.

Wil jij je kapperswerk verbeteren en inspiratie opdoen van professionals en creatievelingen in de haarwereld? Zoek dan eens op Barber school voor diverse cursussen om gevorderd haar te knippen, scheren en te trimmen.

Ondernemingsgevoel

Een echte haararchitect heeft een gevoel voor ondernemen. Professionele kappers zijn gedreven, hardwerkend en volhardend om tot de beste te behoren in de competitieve kapperswereld. Dit zorgt ervoor dat ze hun eigen unieke kappersstijl kunnen uitdrukken en de drive hebben om succesvolle ‘bedrijfseigenaars te worden als ze niet de vrijheid hebben om hun unieke kappersstijl toe te passen.

Ben je op zoek naar een old school barbershop die zich de laatste jaren heeft bewezen en waar jij je helemaal op je gemak zal voelen voor een nieuwe coupe? Kijk dan snel op Schorem Barbier Rotterdam voor meer informatie.

Schoonheid staat centraal

Professionele kappers zijn schoon en houden zich actief bezig met de hygiëne van hun werkplek. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kapperszaak een aangename plek is om je tijd te vertoeven, maar dit is ook waarom hun gereedschap doorgaans veel  langer meegaat. Op dezer manier kan de klant genieten van een geordende werkplek die professionaliteit en gezondheid uitstraalt!