Beschonken RET-buschauffeur voor de rechter na botsing

Een buschauffeur uit Rotterdam die voor de RET werkte komt vrijdag voor de rechter. De 59-jarige man moet zich verantwoorden voor het rijden van een RET-bus onder invloed, waarbij hij een aanrijding veroorzaakte en doorreed.

Aan de Mathenesserlaan heeft de buschauffeur in februari bij het ontwijken van een tegemoetkomende auto, twee geparkeerde auto’s aangereden. In de bus zaten meerdere passagiers.
Politieagenten die verderop bezig waren met controle dwongen de buschauffeur te stoppen. Dit na het opmerken van de geschrokken automobilist die achter de bus was aangerend. 
Uit een blaastest bleek dat inmiddels ontslagen chauffeur meer dan de wettelijke toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. De man die 20 jaar in dienst was bij de RET had een promillage van 355 ugl in zijn bloed. 
Ook werd duidelijk dat zijn rijbewijs al in was genomen. ‘Maar wij waren daar door de betreffende instantie niet van op de hoogte gesteld,’ zegt een woordvoerder van de RET tegen het Algemeen Dagblad. ‘In verband met de privacywetgeving wordt ons dat niet automatisch gemeld. 
Door justitie wordt ten laste gelegd, het rijden onder invloed en zonder rijbewijs en het verlaten van de plaats van het ongeval.