Veiligheid voorop in chemische industrie

Veiligheid bij chemische bedrijven is van groot belang. VVD Tweede Kamerlid Remco Dijkstra en het Rotterdamse raadslid George van Gent willen strenger toezicht op chemische bedrijven. “Bedrijven die zich structureel niet goed gedragen, moeten weg,” aldus Van Gent.

Dijkstra heeft in de Tweede Kamer gepleit voor strengere handhaving van de wet- en regelgeving. Van Gent is het daarmee eens: “Als een bedrijf na meerdere waarschuwingen of dwangsommen niet veilig blijkt, dan moet stevig worden opgetreden. Als er acuut gevaar is, wordt de vergunning ingetrokken. Bij chemische bedrijven moet veiligheid topprioriteit zijn.”
Samen met Erna te Spenke (VVD raadslid Maassluis) en Frits Paymans (VVD lid Provinciale Staten Zuid-Holland), waren Dijkstra en Van Gent op 9 september op werkbezoek bij Odfjell Tankterminal en bij de Euro Tank Terminal. Tevens aanwezig waren vertegenwoordigers van de Votob, de Vereniging van Onafhankelijke Tanksopslag Bedrijven.
Een bezoek dat niet alleen de interesse van de VVD aangeeft in de ontwikkelingen in deze sector, maar ook aangeeft dat VVD’ers in de gemeenteraden, Provinciale Staten en in de Tweede Kamer samen optrekken om de veiligheid bij chemische bedrijven te verbeteren.
Foto: VVD Rotterdam