Vijf jaar zwemmen in de Maas

Op zaterdag 24 augustus 2013 organiseert Stichting Aquarius voor de 5e keer de Rotterdam Swim. De Rotterdam Swim is een open water zwemevenement in hartje Rotterdam. Drie kilometer zwemmen in de snel stromende rivier de Maas rond het Noordereiland, mooi gelegen tussen Rotterdam’s beroemdste bruggen, de Erasmusbrug, de Willemsbrug en de Hef en de indrukwekkende skyline aan weerskanten van de route. Dit jaar kan Stichting Aquarius dankzij deelgemeente Feijenoord de Rotterdam Swim wederom organiseren.

King Of The Rivers

De Rotterdam Swim maakt sinds 2008 deel uit van de King Of The Rivers dit is een open water zwem serie van 2,5, 3, 5 km en 10 km. Waarbij er behalve in Rotterdam ook in Amsterdam wordt gezwommen.



Swim For Water
Met de opbrengst van deze open water zwemevenementen heeft de organisatie de afgelopen jaren tientallen goede doelen gefinancierd, georganiseerd en/of ondersteund. Door teruglopende sponsor inkomsten is dit steeds moeilijker daarom dienen deelnemers aan de Rotterdam Swim, Royal Amstel Swim en Amsterdam Swim dit jaar voor het eerst ook actief sponsoren te werven voor Swim For Water.
Wereld Water Dag
Met de opbrengst maken heeft de organisatie op Wereld Water Dag 2014 de Oude Rijn Schoon van Harmelen tot Katwijk aan Zee. In het verleden heeft Swim For Water de volgende rivier schoon gemaakt:
– Schie Schoon (Schiedam 2009)
– Rotte Schoon (Rotterdam 2010)
– Amstel Schoon (Amsterdam 2011)
– Oude Rijn Schoon (Duitsland-Nederland 2012)
– Laak Schoon (Den Haag 2013).