Activisten blokkeren zeehavenpolitie

Met een hoop lawaai op het land en bootjes in het water hebben ruim 50 actievoerders van het No Border Camp woensdagmiddag de zeehavenpolitie aan de St. Jobsweg 6 in Rotterdam geblokkeerd. De rubberbootjes gingen voor de politieboot liggen en aan de kade gingen mensen voor de ingang van het politiebureau staan. De politie was enigszins verrast door de actie. De brug waarover de activisten naar het politiebureau waren gelopen, werd omhoog getakeld, met de mededeling dat die “wel een paar uur” open zou blijven. Waarschijnlijk met de bedoeling om de demonstranten op één plek te houden, maar het verstoorde de demonstratie niet.

No Border Network
Tientallen asielactivisten hebben vrijdagochtend een tentenkamp opgeslagen aan de Nassaukade in Rotterdam. De club verwacht de komende week een paar honderd activisten uit Europa en daarbuiten om te protesteren tegen het Nederlandse en Europese migratiebeleid.
Beklad
In de nacht van dinsdag op woensdag is ook het kantoor van de Rotterdamse projectontwikkelaar Van Omme & De Groot is beklad met leuzen. Op het pand zijn leuzen als ‘stop deportations’ en ‘life is not illegal’ gekalkt. Ook het pand van het Maritiem Museum in Rotterdam is beklad.
Ordeverstoring
Twee mannen en een vrouw zijn aangehouden omdat ze de openbare orde verstoorden. Ze voeren op woensdagochtend op een boot met een spandoek ter hoogte van de Nassaukade.
Lee meer:
Foto’s: no-border.nl