Dakpark Rotterdam krijgt nu echt vorm 

Op het voormalig railemplacement aan de Vierhavenstraat komt Dakpark Rotterdam, een unieke combinatie van een bedrijvencomplex, een multifunctioneel gebouw en een park.

 Het is meteen de eerste ontwikkeling in het kader van de op handen zijnde transformatie van het Vierhavens- en Merwehavengebied, onderdeel van Stadshavens Rotterdam. Het Rotterdamse havengebied staat aan het begin van een metamorfose. 
Bigshops Parkboulevard
Het project Dakpark Rotterdam wordt door gemeente Rotterdam en Dura Vermeer Vastgoed / MAB Development gezamenlijk ontwikkeld. Bigshops Parkboulevard maakt daar onderdeel van uit.
Bigshops Parkboulevard biedt plaats aan grootschalige winkels op het gebied van wonen, vrije tijden en supermarkt. Het grootste deel van de 25.000 m² winkelruimte is al verhuurd aan bekende filiaalbedrijven.
Dakpark Rotterdam
Op het dak van deze gebouwen en aflopend naar de Hudsonstraat wordt een acht hectaren groot park gerealiseerd. Hierdoor ontstaat er een geweldig wijkpark op hoogte. Dit is een stevige groene impuls voor de omliggende wijken. Deze fysieke stapeling van private en publieke functies is voor Nederland uniek concept. 
Het Dakpark Rotterdam biedt haar bezoekers een rustige groene buitenruimte met horeca, speelvoorzieningen en een wijds uitzicht over stad en haven. Een groene oase tussen de oude stadshavens en in een stedelijke omgeving. Het Dakpark Rotterdam verbindt op duurzame wijze de functies wonen, winkelen, werken, onderwijs, cultuur en leisure met elkaar. Het ontwerp van het Dakpark heeft opvallende afmetingen; 1 kilometer lang, 80 meter breed en 9 meter hoog, Daarnaast zijn er watertrappen van 7 meter breed en maar liefst 80 meter lang. Bijzonder is de verankering van de bomen met staalmatten die er voor zorgen dat ze niet van het dak waaien.
Bewoners
Omwonenden spelen een belangrijke rol bij de totstandkoming en invulling van het Dakpark. Hun wensen komen tot uiting in de door de Vrienden van Dakpark opgestelde 10 aandachtspunten en 8 geboden. De interactie tussen de uitvoerende partijen en bewoners is zeer waardevol en voor zo’n groot project uniek. Het idee voor een groot park gaat ver terug en is een lang gekoesterde wens van bewoners.