Fotogalerij: futuristische Markthal

In navolging van steden als Barcelona, Madrid en Valencia heeft Rotterdam met de Markthal, een overdekte versmarkt, de primeur in Nederland. Nog bijzonderder is de woonboog bovenop het complex. De verkoop van de appartementen en penthouses start in juni 2013.(Klik op bovenstaande afbeelding om de fotogalerij te openen.)

In de futuristisch ogende markt verkopen ondernemers hun vlees, vis, kruiden, exotische groenten en biologische producten. Daarnaast opent een gewone supermarkt de deuren in de hal. De boog staat middenin het centrum van de stad, waar voor de oorlog het historische stadshart lag.

Wethouder Karakus: “De markthal is een belangrijk gebouw voor de binnenstad. In het centrum realiseren we aantrekkelijke woningen en een breed aanbod van winkels. Het is ook geweldig dat ondanks de economisch zware tijden, dit soort grote bouwprojecten van start blijven gaan in Rotterdam. Daar werken alle partijen in Rotterdam hard aan en een dag als vandaag bewijst dat dat resultaat heeft.”

In het gebouw komen 228 huur- en koopappartementen, waarvan 24 penthouses. In het souterrain komt een parkeergarage met ruim 1.200 plekken: de grootste en meest centrale parkeergarage voor Rotterdam Centrum. De totale investeringswaarde bedraagt circa €175 miljoen.

De in aanbouw zijnde Markthal in Rotterdam is gesitueerd tussen de Binnenrotte, de Hoogstraat en de Blaak. Tot de bouw werd besloten omdat Europese wetgeving voor de verkoop van versproducten als vlees, vis en kaas, het verhandelen ervan in de open lucht erg beperkt is.