De mobiliteit in grote steden gaat verder dan het verminderen van files. Het draait ook om de kleine zaken die het dagelijks leven van inwoners beïnvloeden. In Rotterdam wordt dit begrepen met de introductie van mobiliteitscoaches, zoals Liesbeth Mobach voor de wijken Oosterflank en Het Lage Land.
Liesbeth Mobach, een ervaren gemeenteambtenaar en nu mobiliteitscoach, begrijpt het belang van mobiliteit. Ze wil buurtbewoners begeleiden en laten zien hoe problemen aangepakt kunnen worden. Mobiliteit is cruciaal voor iedereen om gemakkelijk van punt A naar B te kunnen komen.
Als een expert die al 22 jaar bij de gemeente werkt, weet Mobach dat klachten over mobiliteit geen willekeurige ergernissen zijn. Ze ziet klachten als waardevolle signalen die aandacht verdienen en actie vereisen. In een stad met vele obstakels gelooft ze sterk dat er evenveel oplossingen te vinden zijn.
Van een scheve stoeptegel tot toeterende automobilisten, Mobach staat klaar om problemen aan te pakken. Ze moedigt buurtbewoners aan om gebruik te maken van handige meldings-apps en stimuleert alternatieve vervoerswijzen zoals deelfietsen en -scooters.
Door de inzet van mobiliteitscoaches zoals Mobach wordt toegankelijkheid in Rotterdamse wijken vergroot. De focus ligt op het verbeteren van mobiliteit voor ouderen en minder mobiele bewoners, zodat niemand buitengesloten wordt van essentiële vervoersmogelijkheden.
Met mobiliteitscoaches als gidsen wordt de weg naar een beter toegankelijke stad geplaveid. De toewijding van professionals zoals Liesbeth Mobach laat zien dat door gezamenlijke inspanningen en effectieve communicatie, obstakels in mobiliteit overwonnen kunnen worden. Het is een stap naar een inclusieve en bereikbare samenleving voor alle Rotterdammers.