Feyenoord begint seizoen tegen ADO

Seizoen 2014/’15 trapt in het weekeinde van 8, 9 en 10 augustus af met onder andere de Eredivisiewedstrijden ADO Den Haag – Feyenoord, Ajax – Vitesse en Willem II – PSV. De Jupiler League gaat in hetzelfde weekeinde van start met onder andere Roda JC – RKC Waalwijk, FC Emmen – De Graafschap en Sparta Rotterdam – FC Den Bosch.

Dat staat in het concept competitieprogramma dat de KNVB deze middag presenteert aan de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie. Het conceptprogramma kan nog veranderen, nadat de tijden en wedstrijddagen vanmiddag besproken zijn.
,,We zijn tevreden met dit programma, waarmee we zoveel als mogelijk tegemoet zijn gekomen aan de wensen van de clubs”, zegt manager competitiezaken Gijs de Jong van de KNVB. ,,Het is ieder jaar een uitdagende puzzel. Die leggen we met plezier, want we weten dat ruim zeven miljoen Nederlanders genieten van een zo eerlijk, sportief en spannend mogelijke competitieopzet.”
Geen Jupiler League tijdens interlands
Vanaf volgend seizoen wordt door de UEFA de ‘Week of Football’ geïntroduceerd, waarbij interlandwedstrijden verspreid over de hele week van donderdag tot en met dinsdag gespeeld worden. Anders dan in het afgelopen seizoen, programmeert de KNVB geen wedstrijden meer in de Jupiler League tijdens de interlandperioden. De KNVB en de clubs zijn van mening dat het vanuit sportief oogpunt beter is de wedstrijden op een ander moment te spelen, zodat clubs de mogelijkheid hebben hun wedstrijdselectie gelijk te houden.
 
Nieuwe opzet Europese tickets
Door veranderde regels van UEFA is er volgend jaar in de Eredivisie één Europees ticket minder te veroveren. Daardoor gaan de nummer vier tot en met zeven meedoen aan de play-offs om Europees voetbal in plaats van de nummer vijf tot en met acht. Daarnaast gaat de winnaar van de KNVB Beker rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League in het seizoen 2015/’16, terwijl de verliezend bekerfinalist zich op basis van deze prestatie vanaf volgend seizoen niet meer kwalificeert voor de Europa League.
Het volledige conceptprogramma seizoen 2014/’15 kunt u hier bekijken.