Adrie Bogers nieuwe hoofdtrainer Sparta Rotterdam

Adrie Bogers zal komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer zijn van Sparta Rotterdam. De voormalig profvoetballer van NAC, RKC, KV Mechelen en Willem II tekent op Het Kasteel een contract voor één seizoen.

De trainersloopbaan van Adrie Bogers begon bij RKC Waalwijk waar hij zowel Jong RKC Waalwijk als het eerste elftal trainde. In 2011 vertrok Bogers naar Japan om als assistent-trainer te werken bij Urawa Red Diamonds. Afgelopen seizoen was de 48-jarige Bredanaar assistent-trainer bij NAC Breda.
Algemeen/Technisch Directeur Wiljan Vloet legt uit dat Adrie Bogers de beste keuze is voor Sparta Rotterdam: “De aanstelling van de hoofdtrainer is een uitgebreid proces waarin we veel gesprekken hebben gevoerd en consensus hebben bereikt met diverse belanghebbenden. Het is een traject waarin vraag en aanbod afgewogen wordt en ook budgettair keuzes gemaakt worden.” 
Sparta’s directeur heeft vertrouwen in Adrie Bogers. “Naast een rijk voetbalverleden en zijn opgebouwde ervaring als trainer in het betaalde voetbal zijn wij onder de indruk van zijn kennis en vakmanschap. De koers die Sparta Rotterdam wil varen is parallel aan die van de nieuwe trainer,” aldus Wiljan Vloet.
Bron: www.sparta-rotterdam.nl
Foto: Carla Vos