Nieuwe metrolijn verbindt Rotterdam met strand Hoek van Holland

In aanwezigheid van Jeannette Baljeu, tekenden Pedro Peters (algemeen directeur RET) en Oliver Schmidt (vice president lightrail vehicles Bombardier), vandaag het contract voor de aanschaf van 16 nieuwe metro’s. 

De voertuigen worden vanaf begin 2016 gefaseerd geleverd en ingezet op de Hoekse Lijn, de nieuwe metrolijn die eind 2017 in gebruik wordt genomen en Rotterdam met het strand van Hoek van Holland verbindt.  
Zelfde type als op Randstadrail
De voertuigen die de RET aanschaft, zijn van hetzelfde type als de lightrailvoertuigen die op dit moment al rijden op Randstadrail en de rest van het metronetwerk. Een metrotrein bestaat uit twee voertuigen van elk 42 meter met een capaciteit van 540 passagiers. De Hoekse Lijn wordt eind 2017 toegevoegd aan het Rotterdamse metronetwerk.
Wethouder Jeannette Baljeu was een van de aanwezigen tijdens het ondertekenen van het contract: “Met het ondertekenen van het contract voor de aanschaf van zestien gloednieuwe metrovoertuigen is er weer een concrete stap gezet in de realisatie van Hoekse Lijn. Na het succes van de Randstadrail zal door de hoge frequente, het aandoen van meer stations en de aansluiting van de Hoekse Lijn op het Rotterdamse metronet, het aantal reizigers met het OV aanzienlijk stijgen.”