Eigenaar Tropicana waarschijnlijk op de vlucht

Er is een goede kans dat de voormalige eigenaar van Tropicana en vastgoedondernemer Roger Lips naar het buitenland is gevlucht. “Ik doe liever niet mee aan speculeren, maar die vrees lijkt mij gegrond”, zegt curator Flip Schreurs dinsdag.Schreurs heeft 18 december voor het laatst contact gehad met Lips. “We hebben hem heel regelmatig opgeroepen, maar daarna is er geen contact meer geweest.” Schreurs zegt geen concrete aanwijzingen te hebben over waar Lips nu verblijft. “En dat sterkt de vrees dat hij in het buitenland verblijft.”

Lees ook:
Omdat Lips niet op de oproepen reageert, is hij officieel voortvluchtig. De rechtbank in Den Bosch bepaalde vorige week dat Lips moet worden ingesloten omdat hij de afhandeling van zijn faillissement dwarszit. Ook is er volgens de rechtbank een ‘reëel gevaar’ dat hij eventueel nog aanwezig vermogen wegsluist. Daarom mag hij alleen nog maar contact hebben met zijn advocaten, curatoren en de rechter.
Failliet
Lips werd in april vorig jaar persoonlijk failliet verklaard. Vanwege zijn gebrekkige medewerking aan de curatoren werd hij in september al ingesloten, maar in oktober kwam hij weer vrij omdat hij enige informatie had verstrekt. Omdat verdere medewerking uitbleef, gelastte de rechtbank dat hij weer moet worden ingesloten.
Tropicana
Tropicana is sinds 2010 dicht. Veel plannen zijn de revue gepasseerd, van een hernieuwde zwemparadijs tot sloop. Sinds juli 2013 hebben een groep jonge zakenlui het verlaten zwembadcomplex  ‘omgetoverd tot een hippe zomerterras.
The Wall
Lips is bekend van de ontwikkeling van grote vastgoedprojecten, waaronder winkelcentrum The Wall langs de A2. Grootste kapitaalschieter SNS nam het snelwegpand in Utrecht en duizenden woningen in de vastgoedportefeuille over toen Lips niet meer aan zijn verplichtingen kon voldoen. In het persoonlijk faillissement eist het inmiddels genationaliseerde SNS 52 miljoen euro van Lips. ABN Amro eist 25 miljoen euro.