Een auto unieker en leuker maken met Autocustomizing

Foto: Alexander Pöllinger

Autocustomizing is hot, en daar zijn goede redenen voor. Een auto kan je namelijk veel meer laten zien dan alleen dat hij heet! Met een kleurrijke lak, verschillende stickers of unieke motorkap accessoires laat je de auto opvallen. Maar wat heb je nodig om je auto te customizen? En waar moet je op letten? Wij geven een uitgebreide checklist. Hiermee maak je jouw auto unieker en leuker én bespaar je ook nog eens geld met deze gratis tips.

Kies je kleur en bescherming

Je kunt je auto gaan customizen als je een nieuwe auto hebt gekocht en van kleur verandert. Een nieuwe auto kun je ook gaan customizen als je een oude auto hebt en deze een nieuwe look wilt geven. Een nieuwe auto kun je natuurlijk nog niet overal mee naar toe nemen, dus wees ervan bewust wat je wilt veranderen aan de kleur. Ook voor een oude auto geldt dat je kunt kiezen voor een nieuwe kleur. Dit kan een goede optie zijn als je de auto wil verkopen. Bij CROP kan je bijvoorbeeld terecht voor autolak, dit is een goede manier om je auto een nieuw jasje te geven. bij CORP Rotterdam kun je je auto precies de uitstraling geven die je zou willen!

Uitlaten, remmen en banden vernieuwen

Wil je een eigen uitstraling creëren met je auto, dan is het slim om de uitlaten te vervangen door andere. Je ziet een hoop auto’s rijden met roest rokers. Deze zijn niet alleen vervelend om mee te rijden, maar ook voor de omgeving. Wil je dit voorkomen, dan is het slim om een roest roker te vervangen voor een andere uitlaat. Ook de remmen en banden kunnen een leuke uitstraling geven, zoals bijvoorbeeld de oranje remmen of de oranje velgen. Deze zijn te vinden in diverse webshops of bij een occasion dealer.

Waar moet je opletten bij Autocustomizing?

Autocustomizing is iets om bewust mee om te gaan. Je wilt niet dat je auto er zo uitziet dat hij niet meer verkoopt of dat deze niet meer gewoon mag rijden! Bij auto-onderdelen met een klein onderhoud, kun je het zo zien. Als je deze nog niet vernieuwd hebt, kan dit gewoon. Er zijn ook onderdelen die vernieuwd moeten worden en die zijn vaak duurder. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de remmen. Autocustomizing is vooral voor het mooier maken ervan, het mooi maken van de uitstraling.