Twaalf jaar cel voor schietpartij metrostation

Een 34-jarige man is dinsdag veroordeeld tot twaalf jaar cel voor een schietpartij begin dit jaar op een metrostation in Rotterdam. Een 25-jarige man, die zich verweerde door terug te vuren, is veroordeeld tot een halfjaar cel wegens verboden wapenbezit.

Bij de schietpartij in januari op metrostation Slinge werd een man neergeschoten. De 34-jarige man begon volgens de rechtbank in Rotterdam bij binnenkomst in de hal direct te schieten op de 25-jarige man en op iemand die wel werd geraakt.
De rechtbank acht de 34-jarige man schuldig aan poging tot doodslag, poging tot moord en verboden wapenbezit.
De 25-jarige man schoot terug en kreeg zes maanden cel opgelegd voor verboden wapenbezit. De rechtbank stelt dat hij handelde uit noodweer en veroordeelde hem daardoor niet voor een poging tot doodslag. De rechtbank stelt dat hoewel het bezit van een vuurwapen in dit geval mogelijk zijn leven heeft gered, het bezit van een vuurwapen wel verboden is.
De straffen vallen in beide gevallen iets lager uit dan het Openbaar Ministerie had geƫist, omdat de eis hoger was dan de straffen die in vergelijkbare zaken zijn opgelegd.
Door: Novum