Weer schaapskudde in Delfshaven

De schapen van herder Oosthoek zijn terug in Delfshaven. De stadskudde graast nu in Spangen en komt begin september in Oud-Mathenesse aan.

Na een warme ontvangst aan het begin van de zomer zijn de schapen van herder Martin Oosthoek weer terug in Spangen en Oud-Mathenesse/Het Witte Dorp. 
De schapen zorgen er voor dat het groen in de wijk op een natuurlijke manier gekortwiekt wordt.
Grasmaaiers
Het initiatief voor het op een natuurlijke manier ‘maaien’ van het gras komt van bewoners zelf en is omarmd door portefeuille-houder Karen Bebelaar. 
Omdat de schapen het gras niet als een mes gelijk afknippen ontstaat een meer natuurlijke uitstraling. Met de begrazing door schapen komen er ook weer nieuwe bloemen en planten terug in de stad. De schapen nemen namelijk in hun vacht en lichaam zaden mee van andere plekken en die kunnen dan weer op een nieuwe plek ontkiemen.
Schapen populair
Bij het eerste bezoek van de schaapsherder zijn de dieren enthousiast ontvangen door de wijk. Vooral ouders met kinderen kwamen vaak naar de kudde kijken. Volgens de schaapsherder was de grote belangstelling uniek: “We hebben altijd wel belangstelling wanneer we met de kudde ergens komen maar meestal houdt dat ook weer snel op. In Spangen en Oud-Mathenesse zijn er eigenlijk de hele periode ouders met kinderen langsgekomen en leefde het echt in de wijk. Dat was mooi om te zien”.