Zakenbestuur Feijenoord kan aan de slag

Het zakenbestuur van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord gaat nog deze week aan de slag. De deelraad heeft woensdagavond ingestemd met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om Remco Oosterhoff en Wim Straasheijm aan te stellen als onafhankelijk bestuurders, meldt wethouder Marco Florijn (PvdA) op Twitter.

Het gemeentebestuur wil de deelgemeente onder verscherpt toezicht stellen naar aanleiding van onderzoek door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten. Dat concludeerde dat enkele bestuurders in Feijenoord zich schuldig hadden gemaakt aan vriendjespolitiek. Het hele dagelijks bestuur van de deelgemeente diende daarop vorige week zijn ontslag in.
Oosterhoff was van 2006 tot 2010 gemeenteraadslid in Rotterdam voor de ChristenUnie-SGP. Daarnaast was hij voorzitter van de commissie die zich in 2010 bezighield met het hertellen van de omstreden uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Momenteel is hij directeur bij Stichting Lokaal Rotterdam.
Straasheijm werkte in verschillende functies voor de gemeente. Tussen 2004 en 2006 was hij interim-voorzitter van de deelgemeente Feijenoord.
Volgens Florijn is er in de deelraad breed draagvlak voor het voorstel van het college. Hij spreekt van een ‘mooie start richting nieuw bestel’. Het zakenbestuur moet aanblijven tot maart 2014. Dan komt er een nieuw bestuursmodel, waarbij in Rotterdam sprake wordt van gebiedscommissies in plaats van deelgemeenten.
Door: Novum