Kwaliteitsgegevens basisscholen Rotterdam Zuid op site voor ouders

Donderdag 4 juli lanceerde onderwijswethouder Hugo de Jonge samen met ouders van de Groen van Prinsterer basisschool de website www.schoolkeuzerotterdam.nl voor basisscholen. Deze site biedt ouders kwaliteitsgegevens over de 34 basisscholen van de zeven focuswijken op Rotterdam Zuid. Op deze manier kunnen ouders gericht een school voor hun kind kiezen.

De site www.schoolkeuzerotterdam.nl van de gezamenlijke schoolbesturen in Rotterdam, was al een jaar in de lucht. Tot nu toe konden ouders hier alleen terecht voor informatie over scholen voor voortgezet onderwijs. Nieuw is de uitbreiding naar gegevens over basisscholen, te beginnen in Rotterdam Zuid. De site biedt ouders zowel praktische informatie over meer leertijd, topklassen of nulgroepen, als kwaliteitsgegevens van de school. Zo is er per school informatie te vinden over de uitstroom van leerlingen, het oordeel van de onderwijsinspectie en de Cito Eindtoets 2012. De gegevens over de Cito Eindtoets van 2013 volgen in september.
”Deze website helpt ouders enorm om de juiste schoolkeuze voor hun kinderen te maken,’’ zegt wethouder De Jonge. “Dat is een compliment waard aan het adres van schoolbesturen. We gaan er vanuit dat ook scholen buiten de zeven focuswijken zich snel aansluiten zodat ouders ook in de rest van de stad met een druk op de knop kunnen zien hoe de kwaliteit van scholen om de hoek is.”